Te hoge WOZ-waarde?

Heeft jouw gemeente de WOZ-waarde van je woning te hoog vastgesteld, dan betaal je teveel belasting! Jaarlijks valt hij op je deurmat en ontvang je van jouw gemeente de WOZ-beschikking, het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen, met daarop vermeld de WOZ-waarde van je woning. Op basis van de WOZ-waarde betaal je belasting, denk hierbij aan onroerende zaakbelasting, inkomstenbelasting, maar ook erfbelasting. 

Een te hoge WOZ-waarde van je woning heeft dus tot gevolg dat je tientallen tot honderden euro's teveel aan belasting betaald.

Bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde moet bij je gemeente, binnen 6 weken nadat je de WOZ-beschikking hebt ontvangen. Daarom is het belangrijk, dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt om ervoor te zorgen, dat het bezwaarschrift tijdig kan worden ingediend. 

Indien je recent een woning hebt aangekocht of in eigendom hebt verkregen als gevolg van schenking of erflating, dan kunnen wij de WOZ-waarde ook verlagen zonder dat je hiervoor een aanslag van je gemeente hebt ontvangen. 

Graag maken wij kosteloos bezwaar voor je. Betaal niet langer meer belasting dan nodig is.

Ik wil meer weten